Veelgestelde vragen

Home / Veelgestelde vragen

Vragen? Wij hebben de antwoorden!

Ondanks dat het Behandelhuis een laagdrempelige benadering hanteert, zijn er een aantal voorwaarden om je aan te kunnen melden.

  •  Je dient minimaal 18 jaar of ouder te zijn. Behandelhuis biedt een traject aan voor volwassenen.
  •  Het hebben van een goede internetverbinding en beschikking tot een webcam zijn de minimale voorwaarden om tot een traject te kunnen komen.
  •  Behandelhuis is onvoldoende uitgerust om crisisgevoelige situaties te behandelen. In dit geval dien je via je huisarts tot een doorverwijzing te komen naar de reguliere geestelijke gezondheidszorg. In geval van acute crisis dien je het alarmnummer te bellen.
  • Wanneer er tijdens het traject sprake blijkt te zijn van klachten waar het aanbod van Behandelhuis onvoldoende op aansluit, zal de behandelaar doorverwijzen naar de huisarts om tot een passend zorgaanbod te kunnen komen.
  • Een computer of een laptop is noodzakelijk om de online videogesprekken te voeren. De overige diensten die Behandelhuis biedt zijn ook beschikbaar op tablet en mobiel. Op dit moment wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van een app waardoor de videogesprekken ook op tablet gevoerd kunnen worden.
  • Een (ingebouwde) camera, microfoon en speakers of koptelefoon.
  • Een goedwerkende internetverbinding.
  • Een up-to-date browser van Google Chrome. Behandelhuis biedt via de website een link om deze internet browser te downloaden.

Let op! Op een iPad, in Safari of met Microsoft Edge is het op dit moment nog niet mogelijk om een videogesprek te starten. De iPad, Safari en Microsoft Edge hanteren andere eisen, waardoor het videobellen geblokkeerd wordt.

Behandelhuis vindt de veiligheid van persoonsgegevens van groot belang. Wanneer je bij ons een traject doorloopt, zal dit volledig online plaatsvinden. Wij willen ervoor zorgen dat jouw gegevens bij ons veilig worden opgeslagen en enkel voor jou toegankelijk zijn. Met alleen een wachtwoord als beveiliging om toegang te krijgen tot jouw persoonlijke account, zijn wij van mening dat jouw privacy onvoldoende gegarandeerd kan worden. Met behulp van een ‘two step authentication’ (ook wel tweestaps-verificatie) voegen we een extra beveiligingslaag toe aan jouw account. Dit betekent dat je twee stappen moet ondernemen om in te loggen op ons behandelplatform.

In aanvulling op het gebruikelijke wachtwoord, ontvang je via de ‘Google authenticator app’ een zes-cijferige code op je mobiele telefoon bij een login poging. Om de cijfercode te ontvangen, dien je de app eenmalig te downloaden via de ‘app store’ op jouw telefoon. De app genereert telkens een unieke code, waardoor we er zeker van zijn dat alleen jij toegang kunt verkrijgen tot je account. In de praktijk betekent dit dat een hacker niet in kan breken in jouw account, zelfs wanneer diegene in bezit is van je wachtwoord. Hiervoor is namelijk ook het fysieke bezit van jouw telefoon nodig.

Het invoeren van de extra beveiligingslaag kost de eerste keer wat meer tijd om te installeren. Behandelhuis is echter van mening dat deze handeling noodzakelijk is om jouw gegevens veilig te kunnen beschermen zodat jij optimaal gebruik kunt maken van onze dienstverlening. Ook voldoen we hiermee aan de gestelde voorwaarden vanuit de wetgeving en onze beroepsgroep. Wanneer jij je voor de eerste keer registreert op onze website, is het nog niet noodzakelijk om over een verificatie code te beschikken. Dit zal pas van toepassing zijn bij een volgende login poging. Wij begeleiden je in duidelijke stappen door deze procedure.

Behandelhuis hanteert in principe geen wachttijd. Nadat je de registratieprocedure hebt doorlopen, kun je in de online agenda de beschikbare gesprekstijden zien. Selecteer een dag en tijd die jou het best uitkomt en de afspraak is gemaakt. Je ontvangt vervolgens een mail waarin verdere details staan beschreven. Het kan voorkomen dat er vanwege drukte, beperkte mogelijkheden zijn om op kortere termijn tot een afspraak te komen. Neem in dat geval contact met ons op om naar een gepaste oplossing te zoeken. Tot slot willen wij vermelden dat wij verplicht zijn eventuele wachttijden te vermelden op onze website (Nederlandse Zorgautoriteit). Deze zijn op de website te vinden onder ‘Wachttijden’.

Nee, er is geen verwijzing nodig voor een traject bij Behandelhuis. Je kunt je direct aanmelden via ons registratieformulier en een afspraak inplannen in de online agenda.

Behandelhuis werkt op contractvrije basis. Dit betekent dat wij geen afspraken hebben gemaakt met zorgverzekeraars over onze dienstverlening. Het voordeel is dat wij hierdoor niet gebonden zijn aan gestelde voorwaarden die wij niet overeen vinden komen met onze visie. Het betekent echter wel dat jij de facturatie van de sessies zelf dient te betalen. Wanneer je het gehele traject doorloopt, komen de kosten ongeveer overeen met het eigen risico van je zorgverzekering. Het staat je vrij om facturatie te overleggen met je zorgverzekeraar om te bekijken of je voor een vergoeding in aanmerking komt. Behandelhuis en onze psychologen beschikken over een AGB-code waardoor we voor de zorgverzekeraars te controleren zijn op de geboden behandeling.

Ja. Behandelhuis heeft je veiligheid met betrekking tot privacy hoog in het vaandel staan. Zodoende voldoet ons online behandelplatform aan alle voorwaarden die nodig zijn om jouw privacy te garanderen. Wij hebben ons online behandelplatform optimaal beschermd middels een SSL certificaat en hanteren een eigen beschermde server. Daarnaast voldoet Behandelhuis aan de regelgeving algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en hanteren wij de regels vanuit onze beroepsgroep waaraan een GZ-psycholoog zich dient te houden om professionele zorg te kunnen bieden. Zodoende kun je zorgeloos en veilig jouw online videogesprekken voeren.

Nee. Nadat je een tijdstip hebt geselecteerd voor het eerste kennismakingsgesprek, zal ons systeem er vervolgens voor zorgen dat je aan deze psycholoog verbonden blijft. Wij zijn van mening dat het doorlopen van het traject het meest succesvol is indien je gesprekken voert met je persoonlijke psycholoog.

Ja! Wij willen jou maximaal ondersteunen tijdens je traject. Naast het voeren van online videogesprekken beschik je bij het Behandelhuis over jouw persoonlijke account. Hier heb je beschikking tot werkbladen, geluidsfragmenten en vragenlijsten. Deze zullen je ondersteunen in het bereiken van je doelen en dragen bij aan de effectiviteit van het traject. De tools zijn te openen via tablet en mobiel waardoor je altijd in de mogelijkheid bent om aan jezelf te werken. Tevens beschikt het persoonlijk account over een online agenda om je afspraken direct in te plannen, mogelijkheid tot het doen van betalingen en afspraken te annuleren en heb je inzage in jouw behandelplan.

Ja. De psychologen van Behandelhuis zijn in staat om overal ter wereld online gesprekken met jou te voeren! De enige voorwaarde is een goede internet verbinding en beschikking over een webcam. Onze online agenda zorgt ervoor dat de beschikbare gesprekstijden van een psycholoog aangepast worden aan de tijdzone waar jij op dat moment verblijft. Zodoende zie je direct welke beschikbare tijden voor jou het meest gunstig zijn om in gesprek te gaan.

Bij Behandelhuis verloopt de facturatie digitaal. Nadat je een gesprek hebt gehad met jouw psycholoog, zal deze de factuur in jouw dossier plaatsen. Je kunt de factuur inzien onder ‘mijn betaaloverzicht’. Vanaf deze plek betaal je de factuur met IDeal, Creditcard of PayPal en ontvang je direct een bewijs van je betaling in je dossier. De factuur is uit te printen en kun je eventueel overleggen met je zorgverzekeraar om te bepalen of jij voor een vergoeding in aanmerking komt.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op!